12 Aralık 2011 Pazartesi

AKABE'NİN İÇ YÜZÜ!!!


         AKP kurulduğundan beridir, hükümet kanadı devamlı olarak tüm basına ve kişilere partilerinin isminin "AK PARTİ" olduğunu, medyada böyle yer alması için canla başla çalışıyorlar. Yahu arkadaş partiyi kurariken aklınız neredeydi veya nerenizdeydi.? Neden "AKP" (akepe) denince küplere biniyorlar dersiniz? Onun da açıklamasını ODATV sahibi Soner Yalçın bir kitabında anlatmış, orada okudum.
         AKP (akepe) söyleniş itibari ile aslında hacı adaylarının hac esnasında geleneksel olarak yaptıkları bir taş sutuna ellerindeki küçük küçük taşlar atmak sureti ile "şeytan taşlama" olayı ile yakından ilgilidir.. Mekke-Medine arasındaki Mina dağında, şeytanın üzerine oturduğu bu taş sütünun adı AKABE'dir. Söylenişi AKEPE'ye ne kadar da yakın değil mi? Az dilin sürçse AKABE deyip geçersin!! Hacı adayları hac esnasında bu taş sütunu defalarca taşlarlar. Böylece "şeytan"ı taşlamış olurlar.. Çünkü Hac farazasıdır.
         Bu yüzden AKP'nin akil adamları boşuna kendilerine ısrarla "bize AK Parti deyin" demiyorlarmış! Bu partinin halkın büyük kesiminin (dindar bir parti ve başkanı'na) verdiği oyların boşa gittiği, bu partinin "dini bilgilerinin" çok zayıf olduğu, "dindar" değil tamamen "dinci" bir parti olduğu, (böyle bir ismi partilerine vermekte sakınca görmediklerine göre) ortaya çıkmıştır. Ama onlara da hak vermemek elde değil! Böyle bir önemli ayrıntı, partinin acele ile (efendilerine hizmet ve hamuduyla götürmek için..) kurulduğu için gözden kaçmış olabilir mi?... eee.. Olmuş ise n'olcek? Olacak o kadarcık yanlışlık, değil mi benim tın tın %50'm?
       
        (AKABE=şeytanın oturduğuna inanılan taş, açık deyiş ile "şeytan taşlanılan taş sütun" anlamına gelmektedir)
         ŞİMDİ ANLADINIZ MI NİÇİN ISRARLA "AK PARTİYİZ BİZ" DEDİKLERİNİ..



İsmail Memiş

12.12.2011
15:40

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder