16 Nisan 2012 Pazartesi

TAKLA



Şu beceriksiz, tahta fırçası bıyıklı, ağzı yavşamış, kalın dudaklı, çerçevesiz gözlüklü, ebleh suratlı İdris Naim Şahin denilen bir nevi “öküz-ayhisselam”ın söylediği o sözler bu haftaya damgasını vurdu. Tv. haberlerinde devamlı gösterdiler. Ancak üzerinde pek fazla yorum yapılmadı-yapılamadı! Dua edelim ki CHP iktidarda değil ve bunu söyleyen CHP'li biri veya bir bakan değildi. Yoksa seyreyleyin gümbürtüyü! Apart'ta bekleyen Muhteşem Medya'mızın CHP’ye yapılabileceklerini düşünemiyorum bile.. Takip ediyorum, bazıları ise hala cila peşinde.. Yumuşatarak anlatmaya çalışıyorlar, bakanı kurtarmak adına.. Kardeşim neyini yumuşatacaksın, ne kadar yumuşatırsın ki? Afyon mermeri gibi laf! Neresi yumuşar onun? Adam resmen vatandaşa “maymun gibi takla at” dedi! Daha ne diyecekti, bunun neresini “ne” yapabilirsin? Bazıları ise hala LAİK’liği ve onu savunmayı suç sayan hatta tamamen ortadan kaldıran bu faşist iktidarı görmek istemiyorlar. Artık laikliği savunmak suç! İster devlet içindeki bir kurum olsun, ister vatandaşlar olsun.. Bu bir SUÇ oldu.. Oysa Cumhuriyetin en temel değeri buydu. O temel direkte yıkıldı ki gelecek kötü günlerin habercisi budur.. Ne zaman ki CHP LAİKLİĞİ SAVUNMAKTAN VAZ GEÇTİĞİNİ belli etmeye başladı, ya da savunsa yanında kimseyi bulamayacağını gördü-anladı sonra vazgeçti. Orasını bilemiyorum. Ama bu kıyasıya eleştirilmesi gereken bir durum oysa.. gel gör ki kimse “görmek” istemiyor!  Medya’nın merkezindeki kişiler ise göz ucu ile olayı görmeye çalışıp, pantolon üstünden değinmeğe çok kararlılar!.. Neyse konumuza geçelim, biraz dağıttık!
Ne acı! Bir bakan karşısına gelen vatandaşa; “Nereden bileyim beni çok sevdiğini, bir takla at, bir oyna bakalım o zaman inanayım” demesi ne anlama gelebilir? Aslında Bakan haklı kardeşim, bu milleti “maymun”a çevirdiler.. Haa... Millette bu maymunluktan memnun ki kimse özellikle STK dedikleri ne idüğü, kime hizmet ettiği belirsiz, her konuda ahkam kesen, Avrupai ayni yardımları cebellezi eden bazı kurumlar bu konu üzerinde sesini fazla yükseltmedi, hatta hiç ses vermediler. Sus pus oturuyorlar…
Buradan iki sonuca varabiliriz: Bir, bakan kendisinin de o mevkiye gelebilmesi,  büyüklerine yaklaşabilmesi, yanlarında olabilmesi için demek ki onlara çok taklalar atmış, çeşitli maymunluklar yapmıştır. İki, vatandaşın da kendi yanına gelebilmesi için taklalar atmasını, zil takıp oynamasını bu yüzden şart koşmaktadır.
İşte o bakan ve maymun yerine konulan Erzurumlu vatandaş!

İktidar sahipleri artık meydanı boş bulunca (iyiden iyiye boşalttılar da denilebilir) gemi ağza aldılar. Malum CHP, yeterince muhalefette etkili olamıyor.. Medya ise maymunun “Allah”ı olmuş! Sonuçta iktidar sahiplerini tutabilene aşk olsun…  Hakaretin bini bir para.. Hadi bu vatandaş hakkını aramaktan, kendisine hakaret mi edildi, pohpohlandı mı bunu anlamaktan uzak veya ayırdına varmakta zorlanıyor. Yada muhakeme yeteneği sistemli olarak kaybettirildi, diyelim.. Bunun için muhaliflere karşı ipe sapa gelmez sudan konular için davalara bakmamız yeterli.. Medya’mız ne yapıyor? Her zamankini; başını kuma gömmüş, hortumunu dayadığı hükümetten nemalanmakla meşgul! Kıçı açıkta ama olsun! Bu hayasız saldırı altında bir araya gelemeyen, ortak değerleri savunamayan bu kardeşlerimiz vatan ve millet olarak yok olduğumuzda ellerindeki maddi imkanları ve gücü ne işe yarayacağını hep birlikte göreceğiz. 




İsmail Memiş
16nisan12
10:30

1 yorum:

  1. Όσα προσπάθησα να καταλάβω , όσα έγραψες, πιστεύω έχεις δίκιο.

    YanıtlaSil