18 Şubat 2012 Cumartesi

FATİH - FETİH



http://www.odatv.com/n.php?msg=commentsaved&n=fetih-1453-cuvalini-turkiyenin-basina-kim-gecirdi-1702121200

MEHMET ŞEKEROĞLU'na az katılmakla, çok eleştirmek arasında bir yazı...


1  -  Filmi izlemedim,
2  -  İzlemeye de hiç niyetim yok!
3 - Muhteşem Yüzyıl’a tu-kaka ilan edenler bu filme koşturarak gidecekleri için ben gitmeyeceğim! Yukarıdaki yazıyı dikkate almadan önce bunları belirteyim.. Ayrıca ben fragmanına bakarak filmi eleştireceğim, kusura bakmayın!
Bir kere 300 gibi.. yüzüklü, büyücülü, kült ve seri filmlerle önümüze konan “görsel efekt”  malzemesini bolca kullanmışlar..! Demek ki batı başka bir efekt icat etti ki bunu isteyen 3. dünya ülkelerine (Türkiye gibi..) fahiş (öyle tahmin ediyorum..) fiyata satmaya başladılar! Eleştirimde film ilk  bu noktada  kaybediyor.. Sonra yazarın eleştirisine ise çok az katılıyorum.. "Aaa.. biz ne yapmışız öyle, attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmez, batıya hoş görünelim, aman batılı ülkeleri ürkütmeyelim, dinler arası diyaloğa falan aman diyim.. zarar vermeyelim! Sonra Yunanlılar bizi tu-kaka ilan ederler korku ve endişelerine katılamayacağım! Bu film tıpkı ÇUVAL GEÇİRME, GAZZE GEMİSİ vs.. olaylarında Kurtlar Vadisinin bu milletin gazını nasıl aldıysa, bu film de tıpkı öyle bir film… Muhteşem Yüzyıl dizisini “beğenmezük” diyen kitlenin gazını almak için bir miktar da RTE’nin Ortadoğu’da imajını tazelemek için yapılmıştır. Özellikle AB_D-İsrail’in Türk Milletinin istikbalinin önünde devamlı olarak bir büyük duvar ördüğünü bu yüzden millet olarak bekamızın zarar gördüğünü ve bunu görebilecek gözlerden azami düzeyde gizlemek için kotarılmıştır.
Eğer Türk'lük propagandası yapacaksan onun da bir düsturu vardır. Propaganda yaptığını karşı tarafın anlamaması lazım.. Hissettirmeden onun beynine Türk imajını (yada hangi imajı vermek istersen..) yerleştirmek gerekir. "Kör parmağım gözüne" olursa yapılan filmi sadece bizler izleriz. Amaç ise senin bu dünyaya yön verecek düşüncelerini herkesin bunu izleyebilmesi, izletebilmendir. Bakın günümüze.. Uzunca bir dönem Hollywood filmleri izlemiş bir nesil olarak şimdi ne haldeyiz..??? Bir film yaparak karşı tarafı etkilemeye çalışamazsın.. Çok fazla film yaparak ve içine devamlı bizim kültürümüzden kesitler katıp, devlet olarak nasıl bir dünya istediğimizi ortaya koyarsın.. Bunu inatla yaparsın (Amerikan sinaması gibi..) sonunda dünya senin istediğin kıvama (düzeye yakın) gelir.. Tek film ile hele böyle bir film ile bu çok zor..
Huntington’un Medeniyetler Çatışması’na inananlara da bir şey söylemek istiyorum; hangi medeniyetler çatışmasından bahsediyorsunuz? Bir çatışma varsa o da Ulusalcılar ile ülkemizi yutmaya çalışan emperyalizm ve iç uzantıları arasındadır… Ki çatışma ihtimali artık ortadan kalkmıştır.. Yutulduk sayılır, görünen köy de kılavuz istemez!
Ayrıca Libya’da, Mısır’da, Cezayir’de, Suriye’de, Irak’da, Lübnan ve Filistin’de olup bitenleri hangi çatışma ile açıklıyorsunuz, öğrenmek istiyor insan! Daha güzel “Medeniyetler Çatışması” nasıl çıkacak ki?.. Anlamış değilim.. “Çatışma” ile ellerine tabanca almış iki kişinin, sizin bulunduğunuz sokakta birbirlerine ateş etmesini mi anlıyorsunuz?

İsmail Memiş
18.02.2012
00.35

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder