26 Şubat 2013 Salı

KISSADAN (ASKERİ) HİSSE


             Muhteşem Yüzyıl Dizisinden bir sahne;
               Sultan Süleyman'ın İtalya seferinde oğlu Sarı Selim bir casusun kafasının kesilmesi esnasında midesi bulanmış ve kusmuş, kustuğunu görüp kendisine gülen Yeniçeri onbaşısına ise ceza vermek ister. Ancak henüz Yeniçeri Ocağına (yaşı gereği) kayıtlı olmadığı için sözü yerine getirilmez ve Onbaşı "Yeniçeri Ocağına kayıtlı olmayan biri bana ceza veremez" diye cevap verir, kendisine... Bunun üzerine olayı takip etmekte olan başka bir yeniçeri ağası görür ve o o onbaşıya 39 sopa vurulma cezasını verir.
                Osmanlı Ordusu mensubu olmak o kadar önemlidir ki oraya kayıtlı olmayan (asker olmayan) biri bu şehzade de olsa sözü orada geçmemektedir. İllaki Yeniçeri Ocağına kaydını yaptıracak ve oraya kabul edilmiş olacak ki sözü kabul görsün!
Şimdi bu durum İngiltere Krallığının varisleri olan Prens'lerin her ikisinin de şu an aktif olarak İngiliz Ordusunda hizmet etmekte olduğu, hatta küçük olanın (William) Afganistan'a gittiği ve orada kimliğinin açığa çıkması neticesi geri dönmek zorunda kaldığını biliyoruz. Basından öğrendik.
                 Kıssadan hisse;
                1 - 10 Yıl boyunca (AKP İktidarı süresince) yerle bir edilen Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ordunun komuta kademesinin yarıdan fazlası -emekli olanlarda dahil- eften püften, kılıfı uydurulmuş iddialarla tutuklanmışlardır.
                 2 - Osmanlı'da bile Ordu ve onun mensubu olmanın ne kadar önemli olduğu bu devirde göz ardı edilmiştir. Halkın gözünde TSK küçük düşürülmeye, güvensizleştirilmeye çalışılmakla birlikte, AKP hükümetlerinin bu işi düşmandan daha iyi yaptığı su götürmez bir gerçektir!
                3 - Padişah Tayyib'in (Başbakan RTE) çocukları askerlikten yırtmak için raporlar almış, askerlik yapmamak için türlü bahaneler uydurmuşlardır. 2013 yılındaki şu İngiliz geleneğine bakınız; bir de başımıza nereden musallat edildiyse şu an bizi yönetenlerin davranışlarına, bu Ülkeye yaptıklarına bakınız!


İsmail Memiş
26ŞUBAT2013
19:25

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder