23 Haziran 2012 Cumartesi

KAYALAR - DALGALAR

         

Erkek kadın ilişkilerine yeni bir bakış açısı getirebilir miyim? Diye çok düşündüm. Ve sonra buldum..

Bir defa KADIN muhafazakar, ERKEK ise devrimcidir, ilericidir. Neden mi böyledir? Kadının evde vaktini çocukları ile geçirmesi, erkeğin ise dışarıda çalışarak türlü engelleri aşarak evine ekmek getirebilmek için tüm zamanını harcaması bunun nedenidir. Bu arada çocukların tabi anne ile daha fazla vakit geçirmesi de anneye çok şey katar.. Çocuk zekası ile kendi zekası birleşince 1,5 zeka olur. Erkek ise hala 1 zekadadır ancak dedim ya erkek bu eksikliğini dışarıda çalışması ile kapatmaktadır.
İkili ilişkilere gelirsek.. Bir tanım da ben yapayım.  




Erkek denizdeki DALGA gibi kadın ise deniz kıyısındaki KAYA gibi olmalı.. Günün koşullarına uygun esnek, çağa ayak uydurabilen.. Kadının etrafında hiç ama hiç yorulmadan uzun süre dolanabilen olmalı.. Peşinden yorulmaksızın mütemadiyen gitmeli, etrafında dönmeli, karşılıksız olsa dahi bnu yapmalı. Kadınlar ise kıyılardaki dalgaların yaladığı ve devamlı aşındırmak, bir parça koparabilmek için peşlerinde koştuğu köklü bir KAYA gibi olmalılar. KAYA kıyıda kıpırdamadan ve bir çok balığa, deniz canlısına ev sahipliği yapmalı, vakur olmalı.. DALGA ise hiç bıkmadan usanmadan, onun etrafında dönmeli, dolanmalı; hoyrat, umursamaz bildiğini okuyan, çalkantılı bazen bulanık ama devamlı ne istediğini bilen, kaya ile ilişkisin pekiştirmeli, sarıp sarmalı onu, durmaksızın KAYA’ya ilan-ı aşk eden yine O olmalı.. KAYA'dan yüz bulabilmek ondan bir parça koparabilmek, kayanın çukurluklarında arada bir kendine yer edinmeli, orada dinlenmeli, soluklanmalı, yapabiliyorsa tabii..
Bıkmadan usanmadan kolları ile sarabilmek veya bir kuytusunda uyuyabilmek için var gücü ile yorulmak bilmeden çabalamalı.. Çabalarının sonuçsuz kalacağını bilse de yapmalı!
İşte KADIN ve ERKEK ilişkileri böyle olmalı, Aksi? Aksini hiç düşünmedim!
“Geçin dalganızı” bakalım! Veya size “dalga geçmeyin” diyebilirim.
KADINLAR kıyıdaki KAYA, ERKEKLER ise denizdeki DALGA olmalı.. Başka türlüsünü düşünmem!..

İsmail Memiş
23haz12
02.15

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder